vineri, 4 octombrie 2013

Reteta de vineri/Friday recipe/vendredi/nourriture

Pizza

Atentie postare in romana, engleza si franceza
Warning, post in romanian, english and french
Attention, post in roumain, anglais et francaise

 

 

Astazi fiind vineri m-am gindit sa va fac un pic de pofta cu ceva de mincare si fiind eu sunt un gurme si zilele trecute mi-am facut o pizza de zile mari am zis sa impart reteta cu voi. Am facut si poze la rezultatul finit dar din pacate pc-ul de acasa nu a fost de acord cu mine si dintr-o neatentie am ramas fara ele. Cu proxima ocazie fac îi fac o poza si o postez aici pentru delectarea privitorilor.
Ingrediente:
Blat: 200 gr. unt, 200 gr. brinza de vaci proaspata, 200 gr. faina si un virf de cutit de sare
Umplutura:300 gr. sunca, 300 gr. cascaval, 150 gr. ciuperci (optional),Ketchup,  2 oua, 50 gr. unt
Preparare.
   Intr-un castron se pune faina, se face un loc la mijloc in care isi gasesc salas untul , brinza si sarea.Se aduna totul intr-o minge framintindu-se compozitia repede (din aceasta compozitie se poate face o pizza in tava, sau doua- rotunde , de marimea unei forme de tort.).Este recomandabil a se pastre blatul la frigider de pe o zi pe alta , aceasta operatiune avind ca efect fragezimea usoara a blatului.

    Se unge tava cu unt si se presara cu faina.Aluatul se intinde pe fundul vasului ridicindu-l pe margini cam de 2 cm. Se inteapa din loc in loc si se baga in cuptorul deja incins lasand sa se coaca la foc potrivit  cca. 20 min.- nu mai mult deoarece coacerea se va continua si cu umplutura.
   Se adauga cascavalul (jumatate din cantitate) dat prin razatoarea mica: peste acesta  ciupercile (taiate marunt si inabusite in unt), apoi sunca taiata „taitei”, peste sunca se intinde un strat subtire de Ketchup si peste aceasta umplutura se pune restul de cascaval (tot ras).Se pun cubulete de unt pe toata suprafata preparatului si pe deasupra ouale bine batute.Se baga inapoi la cuptor cca. 25 min.Daca se rumeneste mai devreme se scoate.
   Se serveste asezonata cu Ketchup dulce/iute- dupa preferinta.

Pofta buna&mare

ENGLISH

      Today is friday, so I thought to do something a  little special, and giving the fact that I am a gurme,  few days ago I made a big pizza. Taking that in consideration I want to share with you the recipe..Also  I took few pictures of the result, but unfortunately my home PC did not agreed with me and suddenly left without them. Next time I ll be more careful and I will post the picture here for the viewer enjoyment.
Ingredients:
Dough: 200 gr. butter, 200 gr. Fresh cottage cheese, 200 gr. flour and a pinch of salt peak
Filling: 300 gr. ham, 300 gr. cheese, 150 gr. mushrooms (optional), ketchup, 2 eggs, 50 gr. Butter.
Preparation.
In a bowl put the flour, make a place in the middle where you put the butter, cheese and salt. Gather everything into a ball kneading the mixture quickly (from this composition you can make a pizza in a tray or two in a cake pan.). Also is advisable to keep the mixture in the refrigerator from one day to another, this action having the effect of slight tenderness of the dough.
.Grease the pan with butter and sprinkle with a litle flower. Lift the dough 2 cm over the edges of the pan. Stings the dough in few places and put it in an already hot oven and leav it  to ripe for about. 20 min. - No more because it will continue cooking the stuffing.
Add the cheese (half the quantity) and put it throu the little grated: over these comes the mushrooms (finely chopped and smothered in butter), then the ham cut in litle sliced "noodles",  stretches over a thin layer of ketchup and putin the remaining cheese filling, place the litle pieces of butter over the entire surface preparation and the beaten eggs. Put the pan back in the oven for about. 25 min.

Bon appetit

FRANCAISE

Aujourd'hui, c'est vendredi, alors j'ai pensé à faire quelque chose d'un peu spécial, et en donnant le fait que je suis une  gurme, quelques jours, j'ai fait une grosse pizza. Prenant en considération que je veux partager avec vous la recette. Aussi j'ai pris quelques photos de ce résultat, mais malheureusement mon PC à la maison n'ai pas d'accord avec moi et soudainement quitté sans eux. La prochaine fois je serai plus prudent et je vais poster la photo ici pour le plaisir de spectateur.
Ingrédients:
Pâte: 200 gr. beurre, 200 gr. fromage blanc frais, 200 gr. la farine et une pincée de sel
Remplissage: 300 gr. jambon, 300 gr. fromage, 150 gr. champignons (en option), le ketchup, 2 oeufs, 50 gr. Beurre
Preparation:
Dans un bol, mettre la farine, faire une place dans le milieu où vous mettez le beurre, le fromage et le sel. Rassemblez le tout dans une boule en malaxant le mélange rapidement (à partir de cette composition vous pouvez faire une pizza dans un plateau ou deux dans un moule à cake.). Aussi est conseillé de garder le mélange dans le réfrigérateur d'un jour à l'autre, cette action ayant pour effet de légère sensibilité de la pâte.
Graissez la poêle avec du beurre et saupoudrer avec une fleur Litle. Soulever la pâte de 2 cm sur les bords de la casserole. Piqûres la pâte dans quelques endroits et le mettre dans un four déjà chaud et leav à maturité environ. 20 min. - Non plus, car il va cuire la farce.
Ajouter le fromage (la moitié de la quantité) et de le mettre par le peu râpé: plus ceux-ci viennent les champignons (finement haché et étouffée dans le beurre), puis le jambon coupé en litle tranches "nouilles", s'étend sur une fine couche de ketchup et poutine le remplissage de fromage restant, placer les petit morceaux de beurre sur toute la préparation de la surface et les oeufs battus. Remettez la casserole dans le four pendant environ. 25 min.

Bon appetit


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